15 Nisan 2015 Çarşamba

Bal Parmak Tatlısı
















Malzemeler:
2 adet yumurta
125 gr margarin oda ısısında
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
2.5 - 3 su bardağı un
1 su bardağı irmik ( bulamak için )

Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon

Bugün sizlerle az malzemeli, çok basit ve çok lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum. Geçen hafta komşularım bana geldiğinde yapmıştım. Biz severek tüketiyoruz, umarım sizlerde beğenirsiniz.

Tatlımıza öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Tencereye şekeri ve suyu koyalım, karıştıra karıştıra kaynatalım. Kaynayınca içine limonu atalım ve 20 dk kaynatıp ocaktan alalım, ılımaya bırakalım. Çok ağdalı bir şerbet olmayacak.

Şerbetimiz ılırken, hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine yumurtaları kıralım. Yağları ve şekeri ekleyerek hepsini mikserle iyice çırpalım. Kabartma tozu ve tuzu ekleyelim. Unu azar azar katarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar elimizle yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli verelim ve heryerini irmiğe batıralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. 

Tatlının ilk sıcaklığı geçince, ılımış olan şerbeti tatlının üzerine dökelim. Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.


Gönlünü hoş tut sen sabreden erer,
Sevenlerin duası her yerde geçer,
Mutsuzluk dediğin durmaz gider,
Dönecek devrandan şüphen mi var...
                                       Hz. Mevlana






















0 yorum:

Yorum Gönder