21 Nisan 2015 Salı

İzmir Köfte
















İzmir Köfte

Malzemeler:
Yarım kg dana kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
Bir tutam maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
3 adet patates
Domates, biber
Zeytinyağ
















Yemeğimize ilk önce köftemizi hazırlayarak başlayalım. Yoğurma kabının içine kıymayı koyalım. Soğanı rendeleyelim, maydanozu doğrayalım, ekmek içini su ile ıslatıp elimizde ufalayalım. Kıymanın içine hepsini katalım, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyerek köftemizi iyice yoğuralım. Köfteyi dinlenmeye bırakalım.

Bu arada patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım. Tavaya yağı koyup kızdıralım. Patatesleri çok kızarmayacak şekilde kızartalım. Köfteleri oval şekil vererek onlarıda hafifçe kızartalım. Köfteleri ve patatesleri fırın tepsisine dizelim aralarına domates dilimleri ve biberleri yerleştirelim. Salçalı su hazırlayıp köftelerin üzerine dökelim ve 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim.


Susmak haksızlıkları kabul etmek değil,
Rest çekmenin " asil "halidir...

0 yorum:

Yorum Gönder