1 Nisan 2015 Çarşamba

Patates Dolması
















Patates Dolması

Malzemeler:
6-7 adet orta boy patates
250 gr dana kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber,
Kaşar peyniri
Salça, zeytinyağ
Domates püresi















Bugün size çok basit bir yemek tarifi vermek istiyorum. Görüntüsü güzel, tadı güzel. Patatesle kıyma buluşur da güzel olmaz mı, olur elbette.

Yemeğimize kıymayı kavurmakla başlayalım. Tavaya yağ koyalım, yağ kızınca içine kıymayı atalım, tuzunu ekleyip rengi dönünceye kadar kavuralım. Kavrulunca yemeklik doğranmış soğanı da ekleyip, soğanla pişirelim. Pişince içine karabiber ve maydanoz ekleyip hepsini karıştıralım.

Patateslerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölelim. Böldüğümüz pateteslerin göbeklerini kaşıkla oyalım ve oyulan yerlere hazırladığımız kıymalı harçtan  kaşık yardımıyla doldurup tepsiye dizelim. İçinden çıkardığımız patatesleri de atmayalım ve boşluk yerleri dolduralım. Daha sonra üstlerine domates püresi dökelim.















Bir kapta salçalı su hazırlayıp, patateslerin içine dökelim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Pişmesine yakın patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekip, kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutalım.

İşte bu kadar arkadaşlar, yemeğimiz hazır. Yapması, tatması size kaldı artık.


İnsanlarda ne bekliyorsun ki;
Dünya bile iki yüzlü.
Biri yeryüzü, diğeri gökyüzü....






0 yorum:

Yorum Gönder