Kıymalı Bezelye
Malzemeler;
Yarım kg bezelye
100- 150 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet domates (kabukları soyulup, doğranmış )
Zeytinyağ, tuz, salça
Yemeğimize ilk önce bezelyeleri yıkayıp, yemeklik doğramayla başlayalım. Tencereye yağımızı koyalım, kızınca içine kıymayı atalım ve kavuralım. Kavrulan kıymanın içine yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim ve rengi dönünceye kadar kavuralım. Daha sonra içine bezelyeleri, salçayı, tuzu ve domatesleri katıp, tencerenin kapağını kapatıp, bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişen bezelyelerin üstüne biraz su ekleyip suyunu çekinceye kadar kaynatalım ve ocaktan alalım. Varsa içine pişerken bir tane acı kuru biber atarsak daha güzel olur.
Misafir gelecekmiş evini,
Ölüm gelecekmiş gibi yüreğini temiz tut...
Hz. Mevlana
0 yorum:
Yorum Gönder