9 Mart 2015 Pazartesi

Tencere Keki

















Tencere Keki

Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket kabartma tozu
















 Önce yumurta ile şeker çırpalım. Sonra sıvıyağ ve süt eklenip mikserle tekrar çırpalım ve içine un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve kek hamurumuzu hazırlayalım. Sonra kek kalıbını yağlayıp hamurumuzu döküp fırında pişirecektik ya , öyle olmadı işte.

Geçenlerde demiştim belki hatırlarsınız, fırınım istifa etmişti. Hala işbaşı yapmadı.Eeee benim oğluşlarım keksiz, böreksiz durur mu durmaz.Hemen alternatifler aramaya başladım ve internette tencerede kek tarifini görünce hemen denemeye karar verdim. 

Yukarıda gördüğünüz gibi tenceremizin içini katı yağ ile yağlayalım ve hamuru içine dökelim. Kek pişerken tencereye yapışmasın diye alüminyum folyoyu iki kat yapıp tencerenin altına koyalım. Tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıp, kapağını kapatalım ve kısık ateşte bir saate yakın pişirelim. Tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatmamızın sebebi, kek pişerken tenceredeki buhar damlalarının kekin üstüne düşmesini engellemek. Bir saatin sonunda kürdan testi yapalım, eğer içi pişmiş üstü pişmemişse kapağını açıp üstü pişinciye kadar pişirelim.

Sonuç mu? Mükemmel. Browni tadında nefis bir kek. Özellikle nescafe yanında.



Gönül almasını bilmeyene,
Ömür emanet edilmez.
                        Hz.Mevlana
      



0 yorum:

Yorum Gönder