19 Mart 2015 Perşembe

Pancar Turşusu
















Pancar Turşusu

Malzemeler:
1 kg pancar
1 su bardağı üzüm sirkesi
15 adet sarımsak
Tuz

Pancarların kabuğunu soyup, ortadan ikiye keselim.  Pancarları bir tencereye yerleştirip, üstüne su koyalım ve haşlayalım. Ben düdüklü tencerede yapıyorum, daha çabuk oluyor. Zamandan tasarruf. 
Haşlanan pancarları soğuttuktan sonra istediğiniz büyüklükte kesip bir kavanoza koyalım ve üstüne bir su bardağı sirke ve pancarların üzerine çıkacak kadar pancar suyundan ve göz kararı tuz koyalım. Sarımsakları dövüp içine atalım ve karıştıralım. 5-6 saat sonunda turşumuz hazır olacaktır. Bu turşuyu buzdolabında saklayalım. Tadıyla ve rengiyle muhteşem bir turşu. Sofrada görünüşü bile yeter. Hem de çok faydalıymış uzmanlar öyle diyor.


Sabır yaranın içinde, yaradanı görmektir.
                                                  Hz.Mevlana

0 yorum:

Yorum Gönder