8 Mart 2015 Pazar

Taze Bakla ( Muğla Usulü )
















Taze Bakla

Malzemeler:
Yarım kg taze bakla
1 adet orta boy soğan
2 -3 adet taze sarımsak
Zeytin yağ, salça, tuz

Baharın müjdecisi taze baklalar pazar tezgahlarında yer almaya başladı artık. Bazı yemek bloglarında taze bakla tarifleri verilmeye başladı. Ancak gördüklerimin hepsi renksiz, dereotlu veya tereyağlıydı. Biz Muğlalılar baklayı  salçasız, sarımsaksız pişirmeyiz. Onun için ben Muğla usulü tarifini vermek istiyorum.

Taze baklayı küçük küçük doğrayalım. Tencereye zeytinyağ koyalım, kızınca içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip karamelize edelim. Salçasını, baklayı ve küçük küçük doğranmış sarımsağı ekleyip, tuzunu atalım ve kavurmaya başlayalım. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Suyunu çekince ocağı kapatalım ve demlenmeye bırakalım. Servis sırasında üstüne yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.


Kadınlar üzüm suyu gibidir;
Sizin göstereceğiniz ilgi ve emeğe göre,
Şaraba veya sirkeye dönüşebilirler.


0 yorum:

Yorum Gönder