Saç Kavurma
Malzemeler
1 kg dana eti veya kuzu eti ( kavurmalık doğranmış )
Büyükçe bir adet soğan
Zeytinyağ ve biraz iç yağ
Tuz, karabiber
Öncelikle kasaba etleri kavurmalık doğratalım. Etleri pişireceğimiz saçın içine alalım ve içine yarım su bardağı kadar su katıp, kapağını kapatalım. Suyunu çekinceye kadar karıştıra karıştıra pişirelim. Suyunu çeken etlerin içine göz kararı yağ koyalım ve tuzunu ekip ara sıra karıştırarak güzelce kavuralım. Pişmesine yakın içine doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pişince ocaktan alalım.
Üstüne karabiber ekip, ekmeği bandıra bandıra yiyelim.
Sabır, kurtuluşun anahtarıdır.
Hz.Mevlana
0 yorum:
Yorum Gönder