30 Mart 2015 Pazartesi

İstiridye Mantarı Sote
















İstiridye Mantarı Sote

Malzemeler:
Yarım kg istiridye mantarı
1 adet soğan
2 tane kırmızı veya yeşil taze biber
Zeytinyağ, tuz, kırmızı pul biber

İstiridye mantarlarını bir kez sudan geçirelim. Tavaya zeytinyağ koyalım, kızınca içine yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim ve karamelize edelim. Mantarları ister elinizle, isterseniz bıçakla iri iri doğrayıp, soğanların üstüne atalım. Soğanla mantarları biraz kavuralım ve doğranmış biberleri ekleyelim. Tuzunu ve pul biberi de ekleyip, tavanın kapağını kapatalım ve hepsi iyice pişinceye kadar kavuralım.

Kayın mantarı veya yaprak mantarı da deniliyor. B vitaminleri açısından çok zengin, anemi hastalığına iyi geldiği, kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor.


EN BÜYÜK MEZAR, İNSANIN KALBİNE GÖMDÜKLERİDİR.... 


0 yorum:

Yorum Gönder