21 Mayıs 2015 Perşembe

Kaşık Pastası



























Kaşık Pastası

Malzemeler;
4 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne )
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı yoğurt
250 gr margarin veya tereyağ
5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Susam, ceviz

















Bugün sizlerle kek yumuşaklığında bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum. Çok basit ve yine çok bereketli bir tarif. Bizim ev halkı kalabalık olunca elim küçük tepsilere gitmiyor benim. Hatta küçük tepsiler artık ortalıkta gözükmez oldular. 

İlk önce yağımızı eritelim ve ılımaya bırakalım. Yumurtaları bir kaba kıralım, bir tanesinin sarısını ayıralım. İçine şekeri katalım. Şekerle yumurtaları çırpıcıyla iyice çırpalım. Ilıyan yağı da ekleyip şekerler eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim ve yoğurdunu ekleyerek hepsini iyice çırpalım. Unu ve kabartma tozunu harmanlayalım. Burada çırpıcıyı bırakıyoruz artık. Bir tahta kaşık yardımıyla unu azar azar ekleyerek karıştıralım ve pürüzsüz bir hamur elde edelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak birer kaşık hamurdan dökelim. Çünkü pişerken yayılıp birbirleriyle yapışacaklar. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, isterseniz ceviz, isterseniz susam ekelim. 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Pişirdikten sonra birleşme yerlerini bıçakla keselim ve yanında sıcacık bir çayla ikram edelim.


Nazar değmeyen tek şey akıldır.
Çünkü kimse kimsenin aklını beğenmez...












0 yorum:

Yorum Gönder