26 Mayıs 2015 Salı

Patlıcan Kebabı



























Patlıcan Kebabı

Malzemeler:
1 kg orta kalınlıkta patlıcan
Yarım kg dana kıyma
1 adet soğan
Domates. biber
Tuz, karabiber, kimyon, salça


























Artık patlıcanların mevsimi başladı. Patlıcanla yapılan o kadar çok yemek var ki. Salatası, kebabı, hele kızartması. Üstünde sarımsaklı yoğurtla ne güzel olur.

Bugün sizlerle patlıcan kebabını paylaşmak istiyorum. Yine bir fırın yemeği. Çok çabuk yapılan ve çok nefis bir lezzet.

Kıymanın içine soğanı rendeleyelim. Tuz ve karabiber katalım ve yoğuralım. Yarım saat kadar dinlendirelim. Patlıcanları alacalı soyalım. Üçer parmak enliliğinde keselim. Tuzla suda acısı çıkıncaya kadar bekletelim. Acısı çıkınca suya tutalım. Kıymadan normal köfteden biraz irice köfteler hazırlayalım. Fırın tepsisine bir tane patlıcan, bir tane köfte olacak şekilde malzemeler bitinceye kadar dizelim. Aralarına domates ve biber koyabilirsiniz. Salçalı su hazırlayıp köftelerin yarısına gelecek şekilde dökelim. Üstünden biraz yağ gezdirelim. Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 45-50 dk pişirelim. Bu süre sonunda folyoyu alıp, kebabın üstü kızarıncaya kadar fırında bekletelim.

Yanında güzel bir pilav ve cacıkla güzel olur bence.

.
İNSAN ODUN DEĞİLDİR Kİ, KIRILDIĞI ZAMAN SES ÇIKARSIN..
                                                                                                  Hz. Mevlana








0 yorum:

Yorum Gönder