31 Mayıs 2015 Pazar

Dankek'li Tatlı



























Dankek 'li Tatlı

Malzemeler:
1 litre süt
1su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Çilek, bitter çikolata
2 paket çilekli Dankek

Tatlımızı yaparken önce muhallebisini hazırlayalım. 

Tencereye sütü koyalım. Soğukken içine şekeri, nişastayı ve unu koyalım. Çırpıcıyla karıştırarak kaynatmaya başlayalım. Muhallebinin üstü göz göz olunca kıvam alacaktır. Kıvamını alıncaya kadar pişirin ve pişince içine vanilyayı ve margarini katın. Margarin eriyinceye kadar karıştırın ve ocağı kapatın. Çileklerin bir kısmını bölerek muhallebinin içine katıp karıştıralım.

Dankekleri birer parmak eninde keselim. Kelepçeli bir kalıba veya kelepçeli kalıbımız yoksa herhangi bir yuvarlak kalıbın içine temiz bir poşet sererek, kestiğimiz dankekleri önce kalıbın yanlarına, sonra içine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi dankeklerin içine dökelim. Buzdolabına koyarak iyice katılaşıncaya kadar bekletelim. Yaklaşık altı saat kadar. Katılaşan tatlımızı servis tabağına alalım. Servis edeceğimiz zaman benmari usulde eritilmiş çikolataya çilekleri batırıp, muhallebiyi süsleyerek servis edelim.


Sevdiğini mertçe seven kişi, pervane gibi özler ateşi.
Sevip de yanmaktan korkanın, masal anlatmaktır bütün işi..
                                                                            Ömer Hayyam
                           


0 yorum:

Yorum Gönder