29 Mayıs 2015 Cuma

Prens Tacı



























Prens Tacı

Malzemeler :
Tavuk pirzola
Mantar
Yeşil biber
Soğan
Domates
Bir kaç diş sarımsak
Yağ, tuz 

Bugün özellikle çalışan hanımlar için akşam üstü işten gelince hemen hazırlayabilecekleri pratik bir tarif paylaşmak istiyorum. Malzemelerde belli bir miktar vermiyorum. Çünkü bazı aileler iki kişilik, bazı aileler de bizim gibi kalabalık. Onun için herkes kendine göre malzeme kullanabilir.

Öncelikle mantarları ve tavuk etlerini güzelce yıkayalım. Suyu süzüldükten sonra tavukları tuzlayalım. Yanmaz tavaya çok az yağ koyalım ve etleri kızartalım, tepsiye alalım. Yeşil biberleri ve soğanları da kızartıp, tavukların kenarlarına koyalım. Aynı tavanın içinde mantarları sarımsaklarla birlikte soteleyelim. Mantarlarınız büyükse bölerek pişirebilirsiniz. Pişen mantarlarıda tavukların üstüne dökelim. Ve final zamanı, domatesleri ortadan ikiye bölüp tavanın içinde iki tarafını kızartalım ve yemeğimizi süsleyerek servis yapalım. İsterseniz tavadaki yağı dökmeyin ve yemeğin üzerine gezdirin. Ekmeği bandıra bandıra yemesi çok güzel. 

Diyeceksiniz ki ; ekmeği bandırarak yemesi güzel de kilolar ne olacak ? Aman boş verin canım arada kendimizi şımartalım biraz değil mi ? :)



0 yorum:

Yorum Gönder