27 Mayıs 2015 Çarşamba

Pirinçli Kabak Yemeği



























Pirinçli Kabak Yemeği

Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
2 adet domates
1 kahve fincanı pirinç
2 diş sarımsak
Zeytinyağ, bir yemek kaşığı domates salçası

Kabağı yıkayalım. Eğer tazeyse kabuklarını soymayalım. Kabakları ve domatesleri küp küp doğrayalım. Tencereye zeytinyağ koyalım, yemeklik doğranmış soğanları ısınan yağın içine atalım ve karamelize edelim. Soğanlarla birlikte salçayı biraz kavuralım,   Üstüne kabakları ve domatesleri ekleyip,  tuzunu atalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım. Ara sıra karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kavuralım. Yumuşayan kabakların içine yıkanmış pirinci ekleyelim beş dakika kadar hepsini pişirelim. Yemeğin üzerine çıkacak kadar su koyup kaynamaya bırakalım. Pirinçler pişince ocağın altını kapatalım. Sarımsakları ezelim, yemeğin içine atalım ve karıştıralım. Kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım. Sarımsak içine iyice işlesin.

 Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu ve maydanoz serperek servis edebilirsiniz. İsterseniz yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Tercih size kalmış. Ama yanında mutlaka yoğurt olsun.



Mutluluğu sende bulan senindir,
Ötesi misafir.......
                                  Hz. Mevlana

0 yorum:

Yorum Gönder