13 Mayıs 2015 Çarşamba

Mantarlı Tavuk



















Mantarlı Tavuk

Malzemeler:
1 kg tavuk eti ( pirzola veya göğüs eti )
1 adet büyükçe soğan
1/2 kg mantar
Domates, yeşil biber, patates, sarımsak
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Merhaba arkadaşlar. Uzun bir süredir yoktum. Biraz tatil, biraz gezmece derken ara verdik. Bunları sonra anlatacağım. Kaç gündür bloğuma girememiştim. Bugün size kolay bir tarif vereyim de kendimi unutturmayayım . Çok basit bir fırın yemeği. Özellikle çalışan hanımlar için, at fırına başka işlerini yap. Hadi başlayalım.

Tavuk etlerini yıkayıp, kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Mantarları da yıkayıp büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölelim. Domatesleri, soğanı, biberleride doğrayalım. Malzemelerin hepsini büyükçe bir kabın içine alalım. Üzerine yağ gezdirelim. Tuzunu, pul biberi ve karabiberini ekleyip hepsini harmanlayalım.


















Malzemelerin hepsini fırın kabına yerleştirip, tepsiye yayalım. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece fırında 50-60 dakika kadar pişirelim.

Yemek pişerken size kalan bir saatte istediğinizi yapın. İsterseniz kısa bir yürüyüş, isterseniz ev işi,isterseniz uzatın ayaklarınızı dinlenin. Yemek pişiyor nasıl olsa. Gerisi size kalmış. 






















0 yorum:

Yorum Gönder