1 Mayıs 2015 Cuma

Tandır
















Tandır

Malzemeler:
1 veya 1.5 kg kemikli oğlak veya kuzu eti
Tuz, karabiber, salça, tereyağ veya margarin

Öncelikle etimizi  tencereye koyun. İster düdüklü tencerede, isterseniz evde ne tür bir tencere ile haşlamak isterseniz. Etlerin üzerine su geçinceye kadar su koyun. göz kararı tuz atıp yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın. Haşlanan etleri suyunu süzdürerek, fırında pişireceğiniz tepsiye dizin. Üstlerine karabiber ekin ve salça sürün. Her parçanın üstüne birer parça yağ koyun ve fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Yanına da et suyuyla güzel bir pilav ve bol yeşillikli bir salata ile güzel bir sofra hazırlayabilirsiniz. 


Ben ustasıyımdır, beklemelerin, sabretmelerin.
  Ama sanmayın ki safım ve herşeye   inanırım ,
ne de herşeyi sineye çekerim.
Yalnızlıktan öleceğimi de bilsem, güvenimi kaybetmiş herkesten
    soğur ve anında çeker giderim.
Ne kimseye yük olurum, ne de hiç kimseye
 kendime yük ederim.
BEN YALNIZCA YÜREĞİMİN EKMEĞİNİ YERİM.....



0 yorum:

Yorum Gönder