27 Ağustos 2016 Cumartesi






























Domatesli Acı Biber Sosu

Malzemeler:
3 kg domates
1 kg cin biber
1/2 su bardağı sirke
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 baş sarımsak
Tuz


Kışın kısırın , mercimek köftesinin yanında yemek için güzel bir acı sos yapalım mı arkadaşlar. Yukarıda verdiği ölçülerden dört tane yarım kg lık kavanoz doluyor. Eğer yetmez derseniz malzemeleri arttırabilirsiniz tabi. Hadi yapalım.

Domatesleri güzelce yıkayalım. İsterseniz rendeleyebilirsiniz. İsterseniz kabuklarını soyarak rondodan geçirebilirsiniz. Biberlerin saplarını koparalım. Derin bir tencereye domatesleri, biberleri, yağı,soyulmuş sarımsakları ve sirkeyi koyalım. Tuzunu atarak pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra ben bir saat kadar ara ara karıştırarak pişirdim.

Sos piştikten sonra henüz kaynar haldeyken, temiz kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatalım. Bu işlemi yaparken dikkatli olmak gerek. Yoksa elimiz yakabiliriz. Kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları ters kapatıp iyice soğuyuncaya kadar bekleyelim. 

Bu işlemi yaptığımızda kavanozlar soğuyunca vakumlanmış olacaktır. hazırladığınız sos uzun zaman dayanacaktır.

Kışın rahat etmek istiyorsak, şimdiden bol bol hazırlık yapmak lazım değil mi arkadaşlar. Her şeyin hazırı var market reyonlarında ama kendi hazırladıklarımız başka tabi ki. Hadi bakalım tembellik yok, çalışmaya devam.

0 yorum:

Yorum Gönder