5 Eylül 2016 Pazartesi

Kabak Çiçeği Kızartması






























Kabak Çiçeği Kızartması

Malzemeler:
20 adet kabak çiçeği
1 şişe maden suyu
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kızartmak için zeytinyağ

Bugün sizlerle güzel Ege' min müthiş yemeklerinden biri olan kabak çiçeği kızartmasını paylaşmak istiyorum.

O güzel narin yapraklı çiçeğin dolmasını çoğumuz biliyoruz artık. İtiraf edeyim bende dolmasını yapmak için almıştım ama , o narin çiçekler ben işten eve gelene kadar kendilerinden geçmişler. Mutfakta çareler tükenmez değil mi ? Ben de kızartmasını yaptım, yanında sarımsaklı yoğurtla nefis bir yemek oldu.

Yemeğimiz çok basit. Öncelikle kabak çiçeklerini zedelemeden göbeğindeki çıkıntılı yeri elimizle koparıyoruz, sonra hepsini yıkıyoruz. Onlar kururken sosunu hazırlıyoruz. Maden suyunu derin bir kaba koyup, içine yumurtaları kırıyoruz. Unu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.  Tavaya yağı koyup ısıtıyoruz. Kabak çiçeklerini sosa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz ve peçete konmuş bir tabağa alıyoruz. Bu şekilde hepsini kızartıyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.

Özellikle et yemeklerini yanında güzel bir meze. Deneyin derim.








0 yorum:

Yorum Gönder