26 Haziran 2017 Pazartesi

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI






























Etimek Tatlısı

Malzemeler:
1 paket tuzsuz Etimek

Karamel Şerbeti İçin:
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Kreması İçin:
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Üzeri İçin:
1 su bardağı süt 
1 poşet kremşanti

Merhaba canlarım. Uzun süredir bloğuma giremiyordum. Öncelikle mübarek Ramazan Bayramınızı kutlarım. Umarım vereceğim bu nefis tatlının tarifiyle kendimi sizlere affettirebilirim.

Tatlının önce karamelli şerbetini hazırlayalım. Şekeri bir tencereye alıp ocağa koyalım, şeker ağır ateşte eriyinceye kadar karıştırarak pişirelim. Şeker eriyince suyunu ilave edelim ve ikisi eriyinceye kadar karıştırarak pişirelim. Şeker önce katılaşıp topaklanacaktır ama zararı yok, suyla beraber eriyecektir.


Etimekleri borcamın içine dizelim. Hazırlamış olduğumuz şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökelim. Etimeklerin her yerine değmesine dikkat edelim.

Bu arada muhallebiyi hazırlayalım. Muhallebi için gerekli bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve çırpma teliyle karıştıra karıştıra pişirelim. Muhallebinin üstü göz göz olunca ocaktan alalım ve borcamdaki etimeklerin üzerine döküp spatula ile düzeltelim. Bu şekilde soğumaya bırakalım.
Dışarıda soğuyan tatlımızı buzdolabına koyup en az 4 - 5 saat iyice soğumasını bekleyelim.
Bu sürenin sonunda 1 poşet kremşantiyi 1 bardak dolaptan çıkan soğuk sütle çırpıp tatlımızın üstüne yayalım. Dilediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.

Ben bayram tatlısı olarak  bu güzel ve hafif tatlıyı yapmayı tercih ettim. Herkes baklava açamaz değil mi canlarım. Sıcak havalar için ideal bir tatlı bence. 

Yapmanızı tavsiye ederim efendim.


























0 yorum:

Yorum Gönder