9 Haziran 2017 Cuma

Çilek Soslu Muhallebi






























Çilek Soslu Muhallebi

Malzemeler:
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Çilek Sos İçin:
250 gr çilek
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Nefis mi nefis bir tatlım var bugün. O kadar güzel, o kadar hafif bir tatlı ki anlatamam. Çileğin çok olduğu bu mevsimde mutlaka denemenizi isterim.

Önce muhallebiyi hazırlayalım. Katı malzemeleri karıştıralım. Sütün içine suyu katalım ve tencereye alalım. Katı malzemeleri ekleyip ocağa alalım. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alalım. İstediğiniz kupların içine üstlerinden boşluk kalacak şekilde muhallebiyi paylaştıralım.

Muhallebimiz soğurken çilekli sosunu hazırlayalım. 

Çilekleri rondodan geçirip içine şekeri ekleyelim. Suyun içinde nişastayı inceltip çileğe ekleyelim ve ocağa alalım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. Hazırladığımız sosu muhallebilerin üstüne paylaştıralım ve soğumaya bırakalım. Buzdolabında soğuyunca daha güzel oluyor.

Muhallebinin içinde su olur mu demeyin çok hafif bir tatlı olur kendileri.Dolaptan çıkınca çilekli dondurma gibi oluyor. Benden söylemesi.


0 yorum:

Yorum Gönder