27 Mayıs 2017 Cumartesi

Kuru Meyveli Kek






























Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı karışık kuru meyve
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 Bugün Ramazanın ilk günü, ilk iftarımız. İftara yakışır çorbalar, yemekler yapıldı bugün. Teravihten sonra bir çay demleyelim dediniz, yanına güzel bir kek iyi gitmez mi.?
Öyle bir kek yapalım ki, içindekiler bize bütün gün kaybettiğimiz enerjiyi geri versin.









Malzememiz klasik kek hamuru. 
Yumurtaları bir kabın içine kıralım. Toz şekeri ekleyelim ve mikserle şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım. Sütü ve yağı ekleyip karıştıralım. Kuru meyvelerin üzerine un serpip harmanlayalım. Önce iki su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı sıvı malzemenin içine ekleyip karıştıralım. Meyveleri ekleyip hepsini karıştıralım. Un az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.




Kek kalıbının içini katı yağ ile yağlayıp un ekelim. Kek hamurunu kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 - 50 dk pişirelim. Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini bakalım. Kürdan temiz çıkmışsa pişmiş demektir.










Eee bu kadar güzel bir kek de, yanına demli bir çay hak eder umarım.

0 yorum:

Yorum Gönder