19 Mayıs 2017 Cuma

Tava Böreği






























Tava Böreği

Malzemeler:
3 adet yufka
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İstediğiniz bir börek harcı veya sadece peynir
Pratik ve kolay tarifler hep hoşuma gitmiştir. Hele aniden bir misafir geldiğinde veya haftasonunda kahvaltılarda çay demleninceye kadar hazırlanan tarifler favorim olmuştur hep.

Bu böreğimizde öyle. Hem pratik, hem lezzetli hem de çıtır çıtır. 

Önce sosunu hazırlamamız lazım. Yumurtaları, sütü, yağı ve tuzu karıştıralım. 


Teflon bir tava veya yapışmaz herhangi bir tavanın içini yağlayalım. Yufkanın birini tavaya yayalım ve uçlarını tavanın dışına sarkıtalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkayı ikiye bölelim. Yarısını parçalayarak tavanın içine yayalım ve sostan biraz daha dökerek yufkanın her yerine yedirelim. Hazırladığımız içi tavaya dökerek yayalım. Diğer yarım kalan yufkayıda parçalayıp için üstüne dağıtalım ve sostan biraz daha dökelim. En son tavanın dışına sarkan yufkaları ortada toplayıp kalan sosu döküp yufkanın her yerine dağıtalım.

Tavanın kapağını kapatalım ve ocağın üstüne koyalım. Kapağını açmadan pişirmeye başlayalım. Böreğin altı pişince kapak yardımıyla ters çevirip diğer yarısını pişirelim.

Pişerken bir yandan da çay demlemeyi unutmayın.

Dışı dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık nefis bir börek . Piştikten sonra dilimleyerek servis edelim.


0 yorum:

Yorum Gönder