9 Mayıs 2017 Salı

Yumuşak Poğaça






























Yumuşak Poğaça

Malzemeler:
125 gr oda ısısında margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine )
2 yemek kaşığı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu 
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4- 4.5 su bardağı un )
Üstüne susam

İçi için : İstediğiniz herhangi bir harç. Peynir, patates ne isterseniz.
























Çok kolay, çok leziz bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum. Hazırlaması, pişirmesi sofraya koyması toplam bir saat kadar desem yalan olmaz. Üstelik mayalı poğaçalar gibi yumuşacık ve bayatlamayan bir poğaça. Tabi bayatlamasına fırsat kalırsa.

Öncelikle bütün malzemeler oda ısısında olmalı. 

İlkönce yağları bir kabın içine alıp elimizle iyice mıncıklayalım ve içine yumurta, yoğurt ve sirkeyi ekleyip karıştıralım. Kabartma tozunu, tuzu katalım. Unu azar azar ekleyerek yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 20 dk kadar hamuru dinlendirelim. Bu arada iç malzemesini hazır edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına iç harcı koyarak ağzını kapatalım. Bu şekilde hamurun hepsini bitirelim ve tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Poğaçalarımız pişerken çayımızı demlemeyi unutmayalım tabi ki.


0 yorum:

Yorum Gönder