15 Mayıs 2017 Pazartesi

Tavuklu Bezelye Yemeği






























Tavuklu Bezelye Yemeği

Malzemeler.
Yarım kg taze bezelye
250 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
Zeytinyağ ve tuz

Bezelyenin tam mevsimindeyken güzel bir bezelye yemeği yapalım bugün. Yanında pilav ve cacıkla güzel bir akşam yemeği menüsü. Yakında bezelye zamanı geçecek sevenler yıkayıp, doğrayıp buzdolabına atabilir.

Bezelyeleri ayıklayıp güzelce yıkayalım, suyu süzülsün.

Tavuk etini küçük küçük kuşbaşılık doğrayalım. Tencereye zeytinyağ koyalım ve doğradığımız etleri içine atalım, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kavuralım. Soğanı yemeklik doğrayalım tavukların içine katıp kavuralım. Bir kaşık salçayı, bezelyeyi ve domates rendesini, tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Ara ara karıştırarak bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayan bezelyelerin üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım. Yemeğin suyu yarısına kadar çekince ocağı kapatıp, yemeğin demlenmesini bekleyelim.

Acı severseniz eğer ki ben acılı severim, içine bir iki tane kuru acı biber katarak tatlandırabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder