27 Ekim 2016 Perşembe

Karamelli Muhallebi

























Karamelli Muhallebi

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya

Karameli İçin:
1 su bardağı şeker

Merhaba canlarım. Uzun bir süredir bloğuma giremiyordum. Şükür kavuşturana diyelim. Sizi güzel bir tatlıyla karşılamak istedim bugün. Benim gibi hafif tatlı sevenler için çok güzel bir tarif. 

İlk önce tatlımızın karamelini yapacağız. Bunun için şekeri teflon bir kaba alalım, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar pişirelim. Burada dikkat etmemiz gereken tek şey, şekeri yakmadan karamelize etmek. Karamel haline gelen şekeri muhallebi dökeceğimiz kabların içine paylaştıralım.

Daha sonra muhallebiyi yapacağız. Süt, şeker, un ve vanilyayı tencereye alıp karıştıralım. Çırpma teli ile karıştıra karıştıra kaynatmaya başlayalım. Üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim ve muhallebi kaplarına bir kepçe yardımıyla dökelim. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. İyice soğuyunca ters çevirip servis edelim.

Karameli kablara döktükten sonra katılaşacaktır. Bu aşamada telaşa gerek yok. Muhallebiyi dökünce yumuşayacaktır.

Karamel sevenler için nefis bir tatlı. Deneyin derim.



0 yorum:

Yorum Gönder