2 Kasım 2016 Çarşamba

Limonlu Şam Kurabiyesi

Limonlu Şam Kurabiyesi 


Malzemeler:
200 gr margarin veya tereyağ ( oda ısısında )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

Şam kurabiyesi en sevdiğim kurabiyelerden biridir. Kolay kolay bayatlamaz, bereketlidir. Pişirirken mutfaktan mis gibi kokular yayılır. İçine ne katsan yakışır. Portakallısı, vanilyalısı, limonlusu hepsi güzel olur. Üstüne ceviz veya fındık koyabilirsiniz.

Bir kabın içine yağı ve şekeri koyup elimizle mıncıklayalım. İyice yumuşayınca yumurtaları kıralım ve yoğurdu ekleyelim. Hepsini güzelce birbirine yedirelim. Unu azar azar eklerken içine kabartma tozunu ve karbonatı katalım. Limon kabuğu rendesini de katarak, hamuru yoğurmaya devam edelim. Kek hamurundan katı ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üstlerine isterseniz fındık veya ceviz kırığı dökebilirsiniz. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

Ben bu sefer limonlu yaptım. Mutfaktaki koku müthişti. Herzaman dediğim gibi deneyin derim.

0 yorum:

Yorum Gönder