29 Kasım 2016 Salı

Karyağdı Kurabiye






























Karyağdı Kurabiye

Malzemeler:
125 margarin ( eritilecek )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı içine, beyazı dışına )
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı susam
Dövülmüş fındık
Aldığı kadar un.

Memleketime kış gelmiş. Çoğu yerde sel felaketi haberleri alıyoruz. Soğuklar kapıya dayanmış. Kar yağışları başlayacakmış. Hasta olmamak için bünyeyi sağlam tutmak lazım değil mi. Akşamları kış çayları yapmak lazım, yanına da güzel kekler, kurabiyeler.

Bugün karyağdı kurabiye yaptım ama , size birşey itiraf edeceğim. Bu kurabiyenin aslı fındıklı, tahinli kurabiye idi. Fakat benim dalgın kafam hamurun içine şeker koymayı unutunca bu kurabiye ortaya çıktı. Sonuç mu, muhteşem tabi ki.

-Yağları bir kabın içine alalım. İçine yumurtanın sarısını, tahini, susamı katıp karıştıralım.
-Unu ve kabartma tozunu ekleyelim. İlk önce bir su bardağı un katalım, daha sonra azar azar un ekleyerek yoğuralım.
-Hamurun içinde tahin olacağı için toparlanan bir hamur olmayacaktır. Kum kum olacaktır ama yuvarlamaya başlayınca hamur toparlanıyor telaş yok yani.
-Tepsiye yağlı kağıt serelim. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda yuvarlayalım. Önce yumurtanın beyazına, sonra fındık kırığına batırıp tepsiye dizelim.
-Önceden 180 derecede ısıtılılmış fırında yaklaşık 30- 35 dk pişirelim.
-Sıcakken ellemeyelim, yumuşak olacaktır.
-Soğuyunca üstüne pudra şekeri ekip servis edelim.

Not: Bu kurabiyeyi yaparken pudra şekerini üstüne ekmeyip, hamurun içine katarak ta yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder