Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
- Kemalpaşa tatlısını paketin üstündeki tarife göre hazırlayın. Genellikle 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekerle şerbet hazırlanıp içine tatlıları atılır ve şerbeti çekinceye kadar pişirilir.
-Muhallebiyi hazırlamak için, sütü tencereye alalım. İçine şeker, nişasta ve unu ekleyip çırpıcı ile karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra üstü göz göz olunca ocaktan alalım. Hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
-Muhallebiyi dökeceğiniz kabı muhallebinin kolayca çıkması için ıslatalım. Soğuyan Kemalpaşa tatlılarını kabın içine dizelim. Üstüne muhallebiyi dökelim. Buzdolabına konacak kadar soğuduğunda dolaba kaldıralım. 5- 6 saat kadar kalırsa daha güzel sertleşir ve kalıptan daha iyi çıkar.
-İyice soğuduktan sonra ters çevirip servis tabağına alalım.
0 yorum:
Yorum Gönder