6 Aralık 2016 Salı

Karamelize Elmalı Pandispanya






























Karamelize Elmalı Pandispanya

Malzemeler:
4 adet yumurta ( oda ısısında )
4 kahve fincanı şeker ( Türk kahvesi fincanı )
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üstü için:
3 adet yeşil elma
Yarım çay bardağı şeker
2-3 kaşık su
1 tatlı kaşığı tarçın

Bugün sizlerle müthiş bir tarif paylaşacağım. Mis gibi tarçın kokulu elma ile buluşan yumuşacık sünger dokulu bir pandispanya ve yanında sıcacık bir çay masanızı şenlendirecektir.

-İlk önce elmayı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyalım. Küp küp doğrayıp tavaya alalım. Üstüne şekeri ve suyu ilave edip suyunu çekip, şekeri eriyinceye kadar pişirelim. Bu arada elmalarımız yumuşayacaktır. Ocaktan alınca içine tarçını ekleyip hepsini karıştıralım. Soğuması için bir kenara alalım.

- Pandispanya için yumurtaları bir kabın içine kıralım ve mikserle iyice çırpalım. Köpük köpük olunca şekeri ilave edelim. Yumurtayla şeker iyice beyazlayıncaya kadar çırpalım. Suyunu ilave edip karıştıralım. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip mikserin en küçük ayarında çırparak hepsini karıştıralım.

-Kelepçeli kalıbınız varsa kelepçeli kalıba yoksa normal bir yuvarlak fırın kabının tabanına yağlı kağıt serelim. Kalıbın etrafını yağlayalım. Hazırladığımız elmalı harcı yağlı kağıdın üstüne serelim.  Elmaların üstüne de hamuru dökelim.

-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Pişerken fırının kapağını açmamaya gayret edelim. Pandispanyamız sönmesin. Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak bakalım. Sıcaklığı geçince fırından çıkaralım

-Soğuyan pastayı servis tabağına ters çevirerek servis edelim.

-



0 yorum:

Yorum Gönder