19 Aralık 2016 Pazartesi

Dereotlu Poğaça






























Dereotlu Poğaça

Malzemeler:
200 gr margarin ( oda ısısında )
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 demet dereotu
1 yumurta ( beyazı içine, sarısı dışına )
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için : Peynir

-Margarini, yoğurdu, sıvıyağı bir kabın içine koyalım. Hepsini iyice elimizle karıştıralım. İçine şekeri ve tuzu ilave edelim. Dereotunu bıçakla incecik kıyalım, diğer malzemelerin içine katıp karıştıralım.
-Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyip hani derler ya kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.
-Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ortasını açalım, ortasına peynir koyup kapatalım. Hamuru bu şekilde bitirip, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.

Yanına da güzel bir çay demleyip, poğaçaları sıcak sıcak yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder