17 Kasım 2016 Perşembe

Elmalı Kek

























Elmalı Kek

Malzemeler:
3 yumurta
3-4 adet sert elma
125 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2-3 yemek kaşığı bal
1 paket k.tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon

- Bir kabın içine limonlu su yapılır. Elmalar soyulup dörde bölünür, kararmaması için limonlu suya konulur.
-Kek kalıbı yağlanıp unlanir.
-Fırın 180 derecede ısıtılır.
-Oda ısısındaki yağ ve şeker mikserle krema haline gelene kadar iyice çırpılır.
-Yumurta ve süt eklenerek 5 dk daha mikserle çırpılır.
-Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi harmanlanır. Çırptığımız malzemelerin içine eklenir.
-Spatula ile alttan üste doğru karıştırılarak, kek hamuru hazırlanır.
-Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
-Elmaların üstüne bıçakla sık aralıklarla dikey ve yatay çizikler atılarak çizilirek hamurun üstüne yerleştirilir. Aralarına ceviz konarak süslenir.  Sadece elmaların üstüne gelecek şekilde tarçın ekilir ve pişirilir.
-Fırından çıkınca sıcakken elmaların üstüne bal gezdirilir.

Pastacılık kursunda ilk yaptığımız ürün, elmalı keki sizinle paylaşmak istedim. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder