14 Mart 2017 Salı

Mahlepli Poğaça






























Mahlepli Poğaça

Malzemeler:
2 yumurta ( birisinin sarısı üstüne )
1/2 su bardağı sıvıyağ ( zeytinyağ veya ayçiçek yağı )
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için istediğiniz malzeme ( peynir, patates, sucuk, kaşar peyniri ne isterseniz )

Yumuşacık, pamuk gibi bir poğaça tarifiyle karşınızdayım bugün. Pişerken mutfağınızdan mis gibi mahlep kokuları yayılacak. Bayılacaksınız.

Yukarıda verdiğim malzemelerin oda ısısında olması önemli. Önce sıvı malzemeleri yani yumurta, yağ, süt ve yoğurdu bir kabın içinde karıştıralım.  İçine diğer malzemeleri katalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Yaklaşık 5- 6 bardak un alıyor. Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim. Hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda açıp, ortasına bir tatlı kaşığı harç koyup yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürelim. İsterseniz susam ekebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder