15 Kasım 2017 Çarşamba

FIRINDA SÜTLAÇ

FIRINDA SÜTLAÇ:
Malzemeler:
-1 litre süt
-1 su bardağı pirinç
-1.5 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1 paket vanilya
-2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
-Fındık kırıntısı


Sizi bilmem ama ben sütlü tatlıları daha çok severim. Sütü tek başına tüketemiyorum. İçerken çok zorlanıyorum, bunun için tatlı yapmayı tercih ediyorum.

Fırında sütlaç müthiş bir tatlı. Üstündeki kabuğun yanıksı tadı ve fındıkla birleşmesi olağan üstü. 

Ben bu tarifi  bir su bardağı pirinçle yapıyorum, çünkü içindeki pirinçlerin ağzıma gelmesini seviyorum. Siz isterseniz pirinci yarım su bardağı yapabilirsiniz. Aynı şekilde 
az şekerli severseniz şekeri bir su bardağı yapabilirsiniz. Ufak tefek oynamalar yapmak sizin elinizde.
Öncelikle pirinci yıkayalım ve tencereye koyalım. İki su bardağı su ile birlikte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Üzerine sütü ilave edelim, süt kaynamaya başlayınca şekerini ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika kaynatalım. Nişastayı topaklanmaması için bir miktar su ile açalım ve tencereye ekleyelim. Vanilyayı da tatlıya ekleyip karıştırmaya başlayalım. Üzeri göz göz olup kıvam alıncaya kadar pişirelim. Aslında bu şekilde sütlacımız yemeye hazır ama biz fırınlayacağız. Yani onu süsleyeceğiz. Afilli olacak biraz. Sütlacı isterseniz küçük güveç kaplarına veya fırına dayanıklı küçük kaplara paylaştırıp fırın tepsisine yerleştirelim ve kapların yarısına gelecek kadar su koyalım. Hazırladığımız tepsiyi 200 derece fırına koyup sütlacın üstü kızarıncaya fırında tutalım ve üzerine fındık kırıntıları ile süsleyip servis yapalım.



0 yorum:

Yorum Gönder