1 Kasım 2017 Çarşamba

Fırında Karnabahar






























FIRINDA KARNABAHAR

Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber







Karnabaharı iyice yıkayıp dallarından parçalara ayıralım ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.

Öte yandan kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri bir  kasenin içinde iyice karıştıralım. Borcamı yağlayalım. Haşladığımız karnabaharları hazırladığımız sosa bulayıp tepsiye dizelim ve 200 derece fırında pişirelim. Fırından çıkarmadan az önce kaşar peyniri rendesini üzerine serpip peynirler kızarıncaya kadar pişirelim.



Ve karşınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir akşam yemeği. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. 

Kızartma sevmeyenler için inanın çok güzel ve çok hafif bir yemek. 

Denemenizi tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder