20 Kasım 2017 Pazartesi

KAŞIK TATLISI





























KAŞIK TATLISI
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1.5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Tarçın
Kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu


Bugün bloğumun üçüncü yıldönümü. Üç yıldan bu yana mutfak maceralarımı kendimce anlatmaya, paylaşmaya çalıştım. Gönül isterdi ki hergün sizlerle olayım. Ama çalışan bir kişi olduğum için bu pek mümkün olmadı. Bazen günlük işlerin yoğunluğu, bazen başka yükümlülükler, bazen sağlık sorunları hergün klavyenin başına geçmeyi geciktiriyor. Bunun için affınıza sığınıyorum.

Yıldönümümü güzel bir tatlıyla kutlayalım bugün. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım, tatlı olalım.


Önce şerbetimizi hazırlayalım. Su ile şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve 10 dk kaynatalım. İçine bir kaç damla limon suyu ekleyip 2 dk daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk olmalı. 

Hamur için gerekli bütün malzemeleri bir kaba alıp çırpıcıyla iyice karıştıralım. Tavaya ayçiçek yağı koyalım, yağ ısınınca bir kaşık yardımıyla tavaya kaşık kaşık dökelim. Aynı lokma tatlısı gibi ama illa yuvarlak formda olacak diye bir şart yok. Kızardıkça pişi gibi şişecektir. Arkalı önlü kızarttığımız tatlıyı tavadan alır almaz soğuk şerbete atıyoruz hemen. Şerbete batırıp çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Bu şekilde bütün hamuru bitiriyoruz. Soğuyan tatlının üzerine tarçın ekip servis ediyoruz.

Afiyet bal, şeker olsun hepimize.

0 yorum:

Yorum Gönder