9 Nisan 2017 Pazar

Damla Çikolatalı Kurabiye

























Damla Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr oda ısısında margarin
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet portakal rendesi
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Çaylar keksiz, kurabiyesiz olmaz değil mi.

Mis gibi bir çayın yanında ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye olsa ne güzel olur.

Pişerken mutfağınıza misler gibi portakal kabuğu ve çikolata kokusu dolacak bir tarifim var bugün. Bu tarifi kaçırmayın derim. Hadi yapalım.

Margarin, sıvıyağ ve şekeri bir kabın içine alalım. Elimizle karıştırarak şekeri eritelim. Daha sonra mısır nişastasını katalım ve elimizle mıncıklayalım. Vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Elimize yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyip yoğuralım. En son içine damla çikolataları ilave edelim. Hamuru toparlayıp dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlensin keyfine baksın biraz. Biz bu arada ocağa demliğimizi  koyup çayımızı demlemeye başlayalım. Dinlenen hamuru tezgaha alalım. Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru merdane yardımıyla açalım, isterseniz bardakla, isterseniz kalıpla veya bıçakla kare veya dikdörtgen çizerek sizin için nasıl uygunsa hamurdan parçalar koparıp yağlı kağıt kesilmiş tepsiye dizelim.
200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.

Çayınız demleninceye kadar kurabiyelerinizde hazır olacaktır. 

Afiyet olsun.






0 yorum:

Yorum Gönder