6 Nisan 2017 Perşembe

Yufka Kebabı






























Yufka Kebabı

Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım kg dana kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
Çöp şiş

Sos İçin:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak su

Garnitür için : Domates, biber
Merhaba canlarım.Bugünlerde iyice tembelleştim. Bahar yorgunluğuna veriyorum artık bu durumu.Paylaşmayı bekleyen bir sürü tarif birikti .

Önce kıymayı hazırlayalım. Bunun için soğanı ve sarımsağı rendeleyip kıymanın içine katalım. Tuzunu ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.

Yufkayı tezgaha açıp ortadan ikiye katlayalım. İçine yağ filan sürmüyoruz. Yoğurduğumuz kıymayı üç eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı yufkanın uzun kenarına yukarıda gördüğünüz şekilde yayalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım. Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştıralım. Bıçakla iki parmak eninde keselim. 

Yanda görüldüğü gibi çöpşişe dizelim. Bu şekilde üç yufkayı da hazırlayıp çöpşişlere dizelim ve fırın tepsisine yağlı kağıt serip şişleri sıralayalım.

Yufkaların üstlerine fırçayla sıvıyağ sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 30- 35 dk kadar pişirelim. 

Bu arada üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Tavanın içine tereyağı alalım eriyince içine salçayı koyalım ve kavuralım, sonrada sıcak suyu ekleyip karıştıralım. İçine biraz tuz atabilirsiniz. 

Kebaplar pişince servis tabaklarına alalım üzerlerine kaşıkla salçalı sostan gezdirelim. Domates ve biberleri de fırında pişirip servis tabaklarına alalım.
Yanına yoğurt koyup servisimiz tamamlayalım.










0 yorum:

Yorum Gönder