27 Eylül 2017 Çarşamba

Acı Biber Reçeli





























Acı Biber Reçeli
Malzemeler:
8 adet kapya biber
10- 15 adet kırmızı arnavut biberi
4 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çubuk tarçın
Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım deriz ya, ben de diyorum ki ; acı yiyelim tatlı konuşalım.

Öyle birşey yapalım ki önce ağzımıza tatlı bir tat gelsin, sonra acı bir tat bıraksın ama tadı muhteşem olsun.

Bu reçelde öyle birşey işte. 

Hadi yapmaya başlayalım.






Biberlerimizi güzelce yıkayıp, saplarını keselim ve ortadan bölerek çekirdeklerini çıkartalım. Ben biraz çekirdekli bıraktım, siz hepsini ayıklayabilirsiniz. Sonra küp küp doğrayalım veya el rondosunda çekelim. Tencereye biberleri koyalım ve üzerine şekeri ekleyip kapağını kapatalım. Bu şekilde 5 - 6 saat beklesin.







İyice şekerlenen biberlerin içine bir su bardağı suyu ekleyip, tarçını atalım ve ocağa alalım. Karıştıra karıştıra pişirmeye başlayalım, bu arada şekeri erimeye başlasın.
Yaklaşık 45- 50 dk pişirelim. Bu süre sonunda limon suyunu ekleyip 5 dk daha pişirelim.

Reçelimiz sıcakken temiz kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatalım, ters kapatarak soğuyuncaya kadar bekletelim.

Ve karşınızda kıpkırmızı bir reçel. Tadı anlatılmaz. Acı ve tatlı bir arada. Önce tedbirli davranıyorsunuz acı bir reçel nasıl olur diye ama, önce tatlı bir tat geliyor ağzınıza, sonra hafif bir acı hissediyorsunuz. İster kahvaltıda, ister et yanında sos olarak tüketebilirsiniz. 

Sizde mutfağınızda değişik tatlar yapmayı seviyorsanız, mutlaka deneyin. 









0 yorum:

Yorum Gönder