20 Eylül 2017 Çarşamba

Dondurma Kaşığı Kurabiye






























Dondurma Kaşığı Kurabiye
Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 veya 3.5 su bardağı un



















Merhaba canlar.
Dondurma kaşığı ile şekillendirildiği için adını buradan alan nefis bir kurabiye.  Şeklini verirken normal dondurma kaşığı değilde sapı yaylı olan dondurma kaşıkları var ya onlardan kullanacağız.


















Hadi yapmaya başlayalım.
Hamur yoğurma kabına yağı ve pudra şekerini koyalım. Elimizle mıncıklayarak yağın iyice erimesini sağlayalım. Sonra da içine sıvıyağ ve yumurtayı katıp karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu ,nişastayı ve çikolatayı ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Elimize yapışmayan bir hamur olsun. 

Hamurdan dondurma kaşığı yardımıyla  parçalar alıp çok az yağlanmış tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.

Kurabiyelerin kızarmasını beklemeyin. Beyaz olarak kalsın. Soğuyunca, ağızda dağılan nefis kurabiyeler olacaktır. Ama soğuyuncaya kadar ellemeyin yumuşak olacaklardır.

Şekillendirirken dondurma kaşığı yoksa elinizle de şekil verebilirsiniz. Sorun değil her türlü güzel bir kurabiye zaten. 

0 yorum:

Yorum Gönder