5 Eylül 2017 Salı

Şeftalili Muhallebi Kupları




































Şeftalili Muhallebi Kupları

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema (200 mg)
1 paket vanila
İstediğiniz tür bisküvi
Şeftali
























Merhabalar canlarım. Eylül bütün güzelliğiyle geldi. Gündüzleri çok sıcak ama akşamları harika bir serinlik var. Biliyorsunuz sütlü tatlılar favorim her zaman. Bugün sizlerle dolaptan çıkınca ağzınızda dondurma tadı bırakacak nefis bir tatlı paylaşmak istiyorum. Hadi yapalım.

Sütü bir tencereye koyalım. İçine katı malzemeleri yani şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ekleyip tel çırpıçıyla çırparak karıştıralım ve ocağın altını açalım. Çırpıcıyla karıştıra karıştıra muhallebiyi pişirmeye başlayalım. Muhallebinin üstü göz göz olunca ocaktan alalım. İlk sıcaklığı geçince sıvı kremayı katıp iyice çırparak muhallebiyle bütünleştirelim.

Muhallebi koyacağımız kulpların altına bisküvileri elimizle parçalayarak koyalım, üzerine bir kepçe muhallebiden dökelim. Şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp muhallebinin üstüne döşeyelim ve tekrar muhallebi dökerek bu şekilde muhallebiyi bitirelim. Kupların üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder