5 Eylül 2015 Cumartesi

Kışlık Acı Sos




































Kışlık Acı Sos

Malzemeler:
1 kg acı biber
1.5 kg domates
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz (kaya tuzu)
1 baş sarımsak
İsterseniz maydanoz ve dereotu

Kış hazırlıkları en sevdiğim işlerden benim. Her sene bu kadar çok yapmayacağım derim, ama yine dayanamam yaparım. Her şeyden az az dahi olsa yapmaya çalıştım yine. Bunlardan biri de acı biber sosu. Biz her ne kadar ailecek acıya fazla düşkün olmasak ta arada sırada canımız isterse veya gelen misafirlerimize ikram etmek için hazırladım yine de. 

Önce acı biberleri güzelce yıkayalım ve saplarını alalım. Boylarına göre ikiye veya üçe bölelim. Domatesleri rendeleyelim ve tencereye alalım. Tuzunu,ince rendelenmiş sarımsağı ve sirkesini atalım, kaynamaya bırakalım. Domatesler önce suyunu salsın, suyunu çekmeye başlayınca biberleri içine atalım ve beş dakika kadar daha hepsini kaynatalım.Biberler sararınca altını kapatalım. Dilerseniz içine bir tutam maydanoz ve dereotu ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra cam kavanoza boşaltıp, buzdolabında saklayalım. İsterseniz sıcakken kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğutun. O zaman buzdolabına koymanıza gerek yok. Kışın da kahvaltıda, kısırın yanında veya mercimek köftesinin yanında afiyetle tüketin efendim.



0 yorum:

Yorum Gönder