16 Eylül 2015 Çarşamba

Katıklı Dolma




































Katıklı Dolma

Malzemeler:
1 kg kabak
200 gr kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı reyhan kurusu
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
Tuz, sarımsak, yoğurt

Orta kalınlıktaki kabakların dışı hafifçe kazınır. Kabağın boyuna göre üçer parmak kesilir ve içleri oyulur. 
İç harcı için, kıyma, tuz, bir kaşık salça, rendelenmiş soğan, bulgur ve baharatlar katılıp iyice yoğurulur. Kesmiş olduğumuz kabakların içini dolduracak şekilde köfteler yapılıp, kabaklar doldurulur ve tencereye dizilir. Kabakların dizmesi bitince yarısına gelecek şekilde sıcak suyla salça konulur ve tuzu ekilip pişmeye bırakılır. Dolmalar suyunu çekip pişince ocaktan alınır. Servis tabağına aldığımız dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

NOT: Bu yemeğin olmaz sa olmazı, kuru reyhandır. Unutmayalım.



0 yorum:

Yorum Gönder