10 Eylül 2015 Perşembe

Üzüm Reçeli




































Üzüm Reçeli

Malzemeler:
1 kg çekirdeksiz beyaz üzüm
1 kg şeker
1 limon suyu
2 su bardağı su

Kış hazırlıklarına devam. Herşey bol bol varken kışı rahat geçirmek için birşeyler yapmak lazım. 

Kış hazırlıklarından biri de reçeller ve marmelatlar. Ben bu yaz vişne reçeli, üzüm reçeli , şeftali marmelatı ve kızılcık marmelatı yaptım. Vişne reçelini paylaşmıştım sizinle, şimdi de üzüm reçeli yapalım.

Üzümleri bir kabın içine taneleyelim. Güzelce ezmeden yıkayalım. Tencerenin içine suyu ve şekeri alalım, karıştıra karıştıra şekeri iyice eriyinceye kadar kaynatmaya başlatalım. Kaynadıktan sonra üzümleri içine atalım ve arasıra karıştırarak kıvamını alıncaya kadar 40-45 dk kadar pişirelim. Bu arada üzümler suyunu salacak ve tekrar çekecektir. Reçelin kıvamı gelince bir limonun suyunu ekleyip 5 dk kadar daha pişirelim ve altını kapatalım. Kıvamını anlamak için buzluğa bir cam tabak koyun, iyice soğusun. Soğuyan tabağın içine kaşığın ucuyla reçelden damlatın, dağılmıyorsa olmuş demektir. İsterseniz soğuma esnasında içine bir çubuk tarçın ve bir kaç adet karanfil atarak reçele farklı bir aroma katabilirsiniz. Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyup, güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.

Yakın zamanda sizinle kızılcık marmelatını paylaşacağım. Biliyorsunuz çok faydalı bir meyve. Kızılcıkların mevsimi geçmeden yapalım. Çocuklarımıza doğal ürünler yedirelim.



0 yorum:

Yorum Gönder