21 Eylül 2015 Pazartesi

Tavuklu Taze Bamya




































Tavuklu Taze Bamya

Malzemeler:
Yarım kg taze bamya
250 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
2 tane iri domates
Zeytinyağ, tuz, salça
Yarım limon suyu


Bamya yemeğini çoğu insan sevmez. Hatta evine hiç almayanları ve hayatta hiç tadına bakmayanlar olduğunu biliyorum. Oysa ne güzel bir sebzedir. Zeytinyağlısı, tavuklusu, hele yazın kurutup da kışın pişirdiğimiz nohutlu kuru bamya ne güzel olur.

Bamyaları yıkayıp, tepelerini güzelce temizleyelim. Tavuk etlerini yıkayıp, kuşbaşı doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyalım kızınca içine tavuk etlerini atalım ve tavuğun kokusu gidinceye kadar güzelce kavuralım. Soğanları yemeklik doğrayıp tavukların içine katalım ve ikisini soteleyelim. Soğanlar pembeleşince bamyaları ve küp küp doğranmış domatesleri, salçayı, tuzunu ve limon suyunu ekleyip domatesler eriyinceye kadar kavuralım. Domatesler eriyince bamyaların üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyip, suyla bamyalar özleşinceye kadar pişirelim.

Yanında güzel bir pilav ve salata eşliğinde nefis bir ana yemek olacaktır inanın.










0 yorum:

Yorum Gönder