30 Eylül 2015 Çarşamba

Çiçek Poğaça




































Çiçek Poğaça

Malzemeler:
2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üstüne )
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4- 5 su bardağı un
Susam, çörekotu

İç Malzemesi:
Peynir, maydanoz
Havalar soğumaya başladı. İnsanın sıcacık çay içesi geliyor artık. Tabi çay da yalnız olmaz değil mi ? Sıcacık kekler, mis kokulu poğaçalar çaylarımıza eşlik etsin artık.

Bugün sizlerle kıyır kıyır bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum. 

İlk önce yumurtaların bir tanesinin sarısını ayıralım, bir kaba kıralım. İçine sıvı malzemeleri ve tuzu ekleyip karıştıralım. Sonra kabartma tozunu ekleyip, unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Yarım saat kadar dinlensin. 

Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayalım. Bir tanesi büyük olmak üzere hamuru onbir parçaya bölelim. Büyük parçanın içine iç malzemesini koyup elimizle yuvarlayalım ve tepsinin ortasına yerleştirelim. Diğer parçaları da elimizle açıp oval  şekilde açalım, iç malzemesini katıp elimizle yuvarlayalım ve ek yeri altta gelecek şekilde yerleştirelim. Bütün hamurlar bitince yumurta sarısını az bir yağla açıp poğaçaların üzerine sürelim. Ortadaki yuvarlak parçanın üstüne çörekotu, diğerlerinin üstlerine susam ekerek, önceden 175 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.

Fırında pişirme süresi verirken şu kadar pişirin, bu kadar pişirin diyemiyorum. O kadar çok değişik fırınlar var ki. Bazısı çabuk pişiriyor, bazısı yavaş pişiriyor.Benim bundan önceki fırınım herşeyi taş çatlasa 20 dk pişirirdi. Daha fazla dursa yakardı. Sonunda kendini de yaktı. O da kurtuldu, bende kurtuldum. :)


0 yorum:

Yorum Gönder