4 Ekim 2015 Pazar

Köz Patlıcan Yoğurtlaması




































Köz Patlıcan Yoğurtlaması

Malzemeler:
Közlemelik Patlıcan
Etli kırmızı biber
Süzme yoğurt
Sarımsak, tuz, ceviz

Her ne kadar sonbahara girmiş olsak ta, yazdan kalma sıcaklar yaşıyoruz. Canımız sıcak şeylerden çok, soğuk birşeyler yemek istiyor.  Biraz sonra vereceğim tarif aslında herkesin bildiği bir tarif ama ben yine de bir hatırlatmak istedim.

Patlıcanları ve biberleri közleyelim önce. İsterseniz fırında, isterseniz ızgarada, isterseniz teflon tavada közleyin. Hangisi size uygunsa. Közlemeler soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve patlıcanları ve biberlerin çekirdeklerini çıkartarak doğrayalım. Süzme yoğurdu su ile biraz açalım,içine dövülmüş sarımsak ve dövülmüş ceviz ilave edelim. Közlemelerle  yoğurdu karıştıralım. Servis tabağına alalım, üstünü cevizlerle süsleyerek servis edelim. İsterseniz maydanozlada süsleyebilirsiniz. Ama ben maydanoz yeme özürlü olduğum için süsleyemedim :)

Özellikle et yemeklerinin yanında çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.

















0 yorum:

Yorum Gönder