7 Ekim 2015 Çarşamba

Pufidik Börek




































Pufidik Börek

Malzemeler:
1 kg yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

İçi İçin:
İstediğiniz bir iç malzeme ( Peynir, patates veya kıymalı )




Bugün sizlerle çok güzel , çok kolay ve çok bereketli bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle yufkalarımızı hazır edelim.

Sıvı malzemeleri, yani süt, yoğurt ve sıvıyağı bir kabın içinde iyice karıştıralım.

Yufkaları tek tek hazırlayacağız. Bunun için bir yufkayı tezgaha serelim. Hazırladığımız sıvıyı bir fırça yardımıyla yufkanın  her yerine sürelim. 



Karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirelim. 

Yufkayı dörde bölelim.

Bir kg yufka 5 veya 6 tane oluyor. Böylece 20 veya 24 tane böreğimiz olacaktır.









Kestiğimiz karelerin ortalarına iç harcımızdan koyup, karşılıklı kenarlarını birleştirerek zarf şeklinde kapatalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.

Bütün yufkalar bitince kalan sıvı harcın içine bir adet yumurta kıralım ve çırpalım. Hazırladığımız böreklerin üzerine fırçayla sürelim. Vaktiniz varsa 2 saat kadar bekletelim ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.

Puf puf kabaran börekleriniz olacaktır. 

İkram ettiklerinizden tam puan alacağınıza garanti veririm.







0 yorum:

Yorum Gönder