24 Ekim 2015 Cumartesi

Fırında Ekmek






























Fırında Ekmek

Malzemeler:
8 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Ilık su

İtiraf etmeliyim ki şimdiye kadar böyle güzel bir ekmek yapmamıştım. Hem çok güzel oldu, hem çok güzel kabardı. Ekmek yapmak öyle gözümüzde korkuttuğumuz kadar zor bir şey değil aslında. Yapılması gereken tek şey güzel hamuru güzel yoğurmak ve mayalamak.

Önce mayayı ve şekeri bir bardak ılık suyun içine katıp karıştıralım, on dakika kadar bekleyelim. Unu ve tuzu karıştıralım, hamur yoğuracağımız kabın içine alalım. Mayayı katalım. Hamurumuzu ılık su ile yoğurmaya başlayalım. Çok sert olmayan, ele yapışan bir hamur elde edelim, iyice yoğuralım. Üstünü kapatalım, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım. Hamur iki katına çıkınca, büyükçe bir tepsiyi yağlayalım ve hamuru içine elimizle yayalım. Yarım saat kadar tepsi mayası yapalım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 45- 50 dk kadar pişirelim. Ekmeğin dış kabuğu çok güzel pişmişti ve içi yumuşacıktı. 

Pazar kahvaltılarında ev halkına tazecik ekmek yapmak güzel bir sürpriz olabilir. Bir deneyin isterseniz.



0 yorum:

Yorum Gönder