11 Ekim 2015 Pazar

Mozaik Pasta ( Bol Çikolatalı )






























Mozaik Pasta

1 su bardağı süt
2 paket bitter çikolata (160 gr)
2 yemek kaşığı kakao
1 kutu krema (100 ml)
50 gr tereyağ veya margarin
2 paket petibör bisküvi

Canım arkadaşlarım, sizlerle bugün yine çok eski tariflerden bir tarif vermek istiyorum. Bilmeyen yoktur sanırım. Herkesin ölçüsü, içine katılan malzemeleri farklılık gösterebilir ama sonuç herzaman güzeldir. Ben bol çikolatalı olanı seviyorum. Hadi yapalım.

Kremanın yarısını ayıralım, ayırdığımız kremayı daha sonra sos yaparken kullanacağız. 

Sütü ve margarini bir tencereye koyalım. Süt kaynayıp margarin eriyince, içine kakaoyu ve kremayı koyup karıştıralım. Tencerenin altını kapatalım. Çikolata paketinin birini ekleyip, çikolata tamamen eriyinceye kadar iyice karıştıralım.Hepsi iyice karışsın, ılımaya bırakalım.

Bisküvileri elimizle çok ufalamamak kaydıyla, üçe dörde bölerek çikolatalı karışımın içine atalım ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım. Bu sırada içine isterseniz ceviz, fındık ufalayarak katabilirsiniz. İster baton kalıba, isterseniz yuvarlak bir kalıbın içine strech filmle kaplayıp, pastayı içine dökelim ve üstünü kapatarak buzdolabına soğuması için koyalım. Aceleniz varsa buzluk kısmına koyup üç dört saat bekletelim. Aceleniz yoksa buzdolabında bir gece bekletin. 

Şimdi de kremasını yapalım. Kremayı bir kaba alalım, ocağa koyalım. Kremayı kaynatmayacağız bunu dikkat edelim. Ilınınca içine bir paket çikolatayı parçalayarak ekleyelim ve iyice karıştıralım. Güzel bir sosunuz olacak inanın. Mozaik pastayı kalıbından çıkarıp servis tabağına alalım ve hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Siz istediğiniz gibi süsleyin. Sonrada afiyetle yiyin efendim.

Amma da  uzun yazmışım . İnanın yapması bu kadar uzun değil. Gözünüz korkmasın yani. Ama yemesi çooook güzel.



0 yorum:

Yorum Gönder