24 Kasım 2015 Salı






























Ballı- Biberiyeli Tavuk Kanatları

Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
1 adet soğan ( ince rendelenmiş )
1 büyük diş sarımsak
1 tutam biberiye ( ince ince kıyılmış )
1 tutam kuru kekik
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı bal
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz

Merhaba arkadaşlarım. Bugün sizlerle çok leziz bir tavuk yemeği paylaşacağım. Malzemeleri evimizde bulunabilen malzemelerden. Öyle çok olduğuna bakmayın, gözünüz korkmasın. Hadi yapalım.

Tavuk kanatlarını güzelce yıkayalım. Büyükçe bir kabın içine koyalım. Yukarıda saydığım malzemelerin hepsini tavukların üzerine boca ediyoruz. Malzemelerin hepsini elimizle güzelce karıştırıyoruz ve kabın ağzını kapatıp marine etmeye başlıyoruz. Ben derim ki bir gün sosun içinde kalınca çok güzel olur, ama sizin vaktiniz yoksa en az 5- 6 saat sosla birlikte marine olsun. Tavukla bal ne alâkâ demeyin. Bal içinde fark edilmeyecek bile ve nar gibi kızarmasına yardım edecek. Sosla birlikte bekleyen tavuğu fırın kabına koyup üstünü alüminyum folyo ile kapatıyoruz. 250 derece ısınmış fırında yarım saat pişiriyoruz. Sonra folyoyu alıp tavukların üstü kızarıncaya kadar 10- 15 dk kadar daha pişirip, fırını kapatıyoruz.

İşte bu kadar basit. Nefis ağızda eriyen tavuk kanatları hazır. Yanına güzel bir pilav ve salata ile akşam yemeğiniz hazır. Deneyin beğeneceksiniz canlarım. Mutfağınızda değişik tatlara yer verin. Yüzünüzden gülücük, sofranızdan bereket eksik olmasın.





























0 yorum:

Yorum Gönder